Leiders van nu

leiderschapstraject

Heb jij het gevoel dat je hard aan het werk bent en zou je meer ontspanning en plezier in je werk willen creëren? Tijdens gesprekken met leidinggevenden hoor ik vaak dat jullie vooral druk zijn en er weinig ruimte is om de acties op te pakken die jij graag zou willen oppakken. Redenen zijn bijvoorbeeld dat de teamdoelen niet gedragen wordt door het team of dat er te weinig samenwerking in het team zit waardoor jij degene bent die alle touwtjes in handen heeft. Je voelt dat je alleen de kar aan het trekken bent en alle beslissingen door jou genomen worden. Ondertussen ben je ook nog bezig om een goede leidinggevende te zijn door je medewerkers te ondersteunen op persoonlijke groei. Je wilt graag dat je medewerker met plezier de werkzaamheden uitvoeren en positief bijdragen aan de teamspirit. Wat nou als je dit allemaal vanuit ontspanning kan creëren? Hoe zou je dag eruit zien als: de teamdoelen gedragen worden, je medewerkers meer verantwoordelijkheid nemen, beslissingen worden genomen, pro-actief voorstellen worden aangedragen en de werkdagen voorbij vliegen omdat jullie gezamenlijk de goede dingen aan het doen zijn?

leiders van nu

Tijdens dit leiderschapstraject leggen wij de nadruk op eigen werkgeluk en het werkgeluk van de medewerkers. De organisatie kan de medewerkers niet gelukkig maken maar wel het ongeluk weg nemen. Jouw eigen werkgeluk is belangrijk voor de totale teamspirit. Je gaat versteld staan van je eigen impact op je team en hoe je met kleine veranderingen de gewenste situatie kan creëren. Het traject duurt minimaal zes weken waarin je meer inzicht krijgen in jezelf, je collega leidinggevenden en je medewerkers.

Onderdelen van het traject zijn:

  • Analyse fase waarin wij de ambities bespreken en waar pijnpunten zitten. We gaan met elkaar zowel met jou gesprek als met enkele van je teamleden.

  • Tijden een dag summit gaan we samen met jou en enkele medewerkers bespreken welke onderwerpen prioriteit krijgen binnen het traject. Aan het eind van de dag is het voor alle deelnemers het waarom, hoe en wat van het traject duidelijk.

  • Gedrag en Drijfveren analyse (D.I.S.C) Met deze analyses krijg je een heel goed beeld van je eigen gedrag en wat jij nodig hebt om in de ochtend met energie je bed uit te stappen. Deze kennis gaan we vervolgens inzetten tijdens je contact met je medewerkers.

  • Plenaire workshops met alle leidinggevenden. Denk bijvoorbeeld aan een sessie over belemmerende overtuigingen, positief taalgebruik, wat is (werk)geluk? De workshops worden zoveel mogelijk onsite gegeven.

  • Eén op één coaching met een vaste coach voor de duur van het traject.

  • Coaching on the job met je eigen coach. Dit wil zeggen dat je ondersteuning krijgt tijdens het voeren van gesprekken met je eigen medewerkers. Na het gesprek krijg je feedforward en je gelijk kan toepassen in je volgend gesprek.

leiderschapstraject

Het traject heeft de meeste impact als het aansluit bij jullie ambities en wensen. De analysefase duurt ongeveer twee weken waarin de gesprekken worden gepland, uitgevoerd en verwerkt. Ook jouw traject wordt op maat gemaakt doordat de we allemaal anders zijn met verschillende ambities en pijnpunten die we willen aanpakken. Het kan voorgekomen dat de eerste versie van het traject net iets anders uitpakt dan verwacht. Dit is geen enkel punt omdat wij gedurende het traject de veranderingen kunnen doorvoeren die nodig zijn. Tijdens het traject hebben we meerdere momenten waarin we met elkaar bespreken of we de goede dingen aan het doen zijn.

Wil je vanuit ontspanning en plezier je ambities halen? Wij denken graag met je mee! Bel of mail en de eerste stap is gezet richting meer (werk)geluk.

  • Met mijn inzending geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring